TE Pljevlja će krajem 2025. biti ekološki prihvatljivo postrojenje

Autor: Poslovni dnevnik , 24. listopad 2024. u 07:31
Foto: Pixabay

Od početka godine TE Pljevlja proizvela je 987,4 GWh električne energije, 1,2 posto manje od plana.

Projekt ekološke rekonstrukcije Termoelektrane Pljevlja ključni je dio naše vizije za budućnost, a njegovom realizacijom značajno ćemo unaprijediti naš ekološki učinak, najavio je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Ivan Bulatović.

Posljednje dvije godine fokus je, kako navode, na ekološkoj rekonstrukciji energetskog objekta EPCG – strateškom projektu kojim se želi produžiti radni vijek Termoelektrane i uskladiti sa strogim zahtjevima europskih direktiva u područje zaštite okoliša.

“I pored određenih kašnjenja, dinamika je i dalje zadovoljavajuća, pa se očekuje da će termoelektrana u Pljevljima krajem 2025. godine biti potpuno ekološki prihvatljiv objekt, te da će, zahvaljujući vrelovodu, čija je izgradnja završena. sastavni dio projekta, Pljevljaci će konačno imati znatno bolje uvjete za život.”, rečeno je iz EPCG.

Od početka godine TE Pljevlja proizvela je 987,4 GWh električne energije, 1,2 posto manje od plana, ali je tijekom trećeg kvartala, u uvjetima izražene suše, proizvodnja Termoelektrane iznosila 65 posto ukupne proizvodnje objekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close