Propao natječaj za projektiranje dionice od Andrijevice do Boljara

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2024. u 05:44
Dionica autoceste Bar-Boljare duga je 50 kilometara i vodi do granice sa Srbijom/Shutterstock

Komisija je zbog žalbe poništila odluku prema kojoj je posao otišao konzorciju ‘Monte Team’.

Monteput će morati ponovno odabrati tvrtku koja će izraditi idejno rješenje za dionicu autoceste Andrijevica-Berane-Boljare, nakon što je Komisija za zaštitu prava u postupcima javne nabave zbog žalbe poništila odluku prema kojoj je posao otišao u konzorcij “Monte Team”.

Komisija je takvu odluku donijela nakon što se konzorcij “Građevinarstvo” žalio na natječaj i ukazivao da navodi u ponudi tog konzorcija nisu pravilno sastavljeni, navodi se u odluci objavljenoj na web stranici Elektronskih javnih nabavki Crne Gore (CeJN).

Uvažena žalba
Dionica autoceste Bar-Boljare duga je oko 50 kilometara i vodi do granice sa Srbijom, piše portal Investitor.me.

Državni Monteput raspisao je natječaj za izradu idejnog rješenja ove trase 31. siječnja, a procijenjena vrijednost je 4,95 milijuna eura. Ponuda konzorcija “Monte-team” od 4.865.748 eura početkom svibnja odabrana je kao najpovoljnija, ali je postojala mogućnost žalbe na tu odluku.

“Uvažava se žalba konzorcija ‘Građevinarstvo’ od 17. svibnja te se poništava odluka Monteputa od 7. svibnja o odabiru najpovoljnije ponude i predmet se vraća na ponovni postupak i odlučivanje.

Nalaže se Monteputu da u roku od 15 dana od objave ovog rješenja otkloni nepravilnosti na koje je ukazalo ovo rješenje te da o tome izvijesti Komisiju u roku od tri dana od dana otklanjanja nepravilnosti. Protiv ovog rješenja može se pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu, u roku od 20 dana od dana objave”, navodi se u odluci Povjerenstva.

Ponuda konzorcija “Inženjer građevinarstva” ranije je isključena na ovom natječaju zbog nepropisno pripremljenog dokumenta. Konzorcij se, između ostalog, žalio na tu odluku, ali i na to što članovi konzorcija “Monte-team”, odnosno tvrtke “Lavian inženjering” i “Sigurnost”, nisu dostavili potrebne dokaze da posjeduju licence.

Za ovaj posao, iako je bio potreban. U žalbi su naveli da su izjave članova tog konzorcija koje su dali tvrtka “Saobraćajni institut CIP Beograd” i “DB inženjering” netočne.

Osnovni podaci
Žalbeni navod žalitelja da je konzorcij “Monte-tim” trebalo isključiti iz postupka javne nabavke zasniva se na tome što članovi zajedničke ponude “Saobraćajni institut CIP Beograd” i “DB inženjering” nisu pravilno pripremili svoja očitovanja u dijelu osnovnih podataka o poduzeću.

Budući da je unaprijed utvrđeno da postoje razlozi za isključenje ponuditelja konzorcija “Monte-tim” iz postupka javne nabave, Povjerenstvo nije razmatralo ostale prigovore žalitelja koji se odnose na ponudu ovog ponuditelja, jer su nema utjecaja na drugačiju odluku u ovoj pravnoj stvari, stoji u rješenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close