Vlada CG potpisala Memorandum s 4iG Grupom i okončala sporove

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2023. u 07:00
Potpisivanjem Memoranduma s 4iG grupom uređeni su odnosi koji su Crnoj Gori uštedjeli milijune eura, kazao je premijer/VLADA CRNE GORE

Potpisivanjem Memoranduma s 4iG grupom uređeni su odnosi koji su Crnoj Gori uštedjeli milijune eura.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik 4iG grupe Gellért Jászai potpisali su Memorandum o razumijevanju i dogovorili prekid međusobnih sudskih postupaka i sporova naslijeđenih akvizicijom ONE Montenegro, pružatelja mobilnih usluga.

Abazović je rekao da je ovo situacija u kojoj je Crna Gora ostvarila veću korist, a istovremeno su stvoreni uvjeti koji će građanima omogućiti da dobiju istu kvalitetu usluge kao u Europskoj uniji.

Potpisivanjem Memoranduma s 4iG grupom uređeni su odnosi koji su Crnoj Gori uštedjeli milijune eura, kazao je premijer. Istaknuo je kako prisutnost ove tvrtke u regiji i državi znači nove tehnologije, višu razinu kibernetičke sigurnosti i digitalizaciju javne uprave, te izrazio očekivanje da je ovo tek prvi u nizu ugovora koji će biti potpisani. s tvrtkom poput 4iG.

“Memorandum o razumijevanju koji smo upravo potpisali predstavlja prvi korak dugoročne suradnje koja može osigurati aktivnu ulogu u digitalnom razvoju Crne Gore i posljedično povećanje ekonomske i društvene konkurentnosti”, rekao je Gellért Jászai, predsjednik 4iG Grupe, nakon potpisivanja.

“Naše kompetencije i iskustvo stečeno u ICT sektoru daju nam priliku da podržimo ubrzanje digitalizacije u Crnoj Gori na više nivoa, od informatičkih rješenja za javne usluge do telekomunikacijskih usluga za stanovništvo i poslovne korisnike”, zaključio je.

Iz Vlade navode da je Memorandumom o razumijevanju naglašen značaj telekomunikacija, a posebno sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija u društvenom i ekonomskom razvoju Crne Gore, kao i značajan potencijal digitalizacije i ekonomije zasnovane na tehnologiji u svrhu promicanja održivi ekonomski rast.

“Suradnja bi također mogla uključivati ​​razvoj infrastrukture i široku distribuciju inovativnih rješenja. Kako bi se postigli ciljevi postavljeni u “Strategiji digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026”, suradnja može dovesti do rješenja u sektorima gospodarstva, telekomunikacija i digitalizacija”.

Komentirajte prvi

New Report

Close