Vektra Boku vraćaju u život, renovira se i hotel Plaža

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2024. u 07:28
Foto: SHUTTERSTOCK

Obnova hotela Plaža, deblokada računa i podmirenje obveza prema radnicima plan je nove uprave.

Obnova hotela Plaža, deblokada računa Vektre Boke i podmirenje obveza prema radnicima plan je koji je nova uprava ovih dana predstavila medijima. Kažu da je uvjet za realizaciju plana izbjeći stečaj i omogućiti prodaju hotela Igalo, piše portal RTCG.

Ambiciozni planovi
Kako je rekao Danilo Matijašević, vlasnik Ellena grupe i član Uprave Vektra Boke, sredstva koja bi trebala biti uplaćena Poreznoj upravi iznose milijun i 30.000 eura.

“Ta sredstva ćemo prebaciti na račun, a što se tiče daljnjih ulaganja u tvrtku, to ćemo vidjeti kada se račun deblokira”, rekao je. Prema riječima Slobodana Đokića, vršitelja dužnosti izvršnog direktora Vektre Boka, žele realizirati brojne planove u godinu dana.

“Obnovit ćemo dio hotela Plaža, u početku će biti s tri zvjezdice, a zatim ćemo valorizirati sve naše postojeće sadržaje”, najavio je.

“U početku će to biti hotel s tri zvjezdice, nastojat ćemo valorizirati potom sve naše objekte i zaposliti radnike. Nadam se da će ovdje biti zaposlen značajan broj radnika iz Herceg Novog, na zadovoljstvo njih, grada i države”.

Nakon što je izabran novi Odbor direktora i sagledano zatečeno stanje u Vektra Boki, na prijedlog Ellena grupe zatražena su sva ekonomsko- financijska vještačenja i da se utvrde sve promjene transakcija Vektra Boke od 15. siječnja 2017. do 17. lipnja 2024, dodao je Đokić.

“Tražit ćemo da se provjere ugovori po osnovu kojih je Vektra Boka otuđila dio imovine trećim osobama, provjeru novčanih transakcija o prodaji svih nekretnina, izdane račune trećim osobama, odvjetnicima, zaostale zarade i sve kako bi se točno utvrdilo što je imovina Vektra Boke, koliko ima kredita i obaveza.

Kompanija sa sadašnjom strukturom ima šansu ponovo vratiti Herceg Novi tamo gdje je bio osamdesetih i devedesetih godina u turizmu”, uvjeren je Đokić, nadajući se podršci bivših i sadašnjih radnika.

Otkako su na burzi kupili 33 posto kapitala, kako tvrde, transparentno, stekli su pravo sudjelovanja u poslovanju tvrtke. No, problemi su svakodnevni. Ellena Grupa je suočena s tužbama i osporavanjem takvog plana, koji je podijelio i radnike.

Prioriteti menadžmenta
Vojislav Miljanić, zaposlenik Vektre Boke, zalaže se da ne dođe do stečaja i propasti sporazuma. “Nikome ne odgovara stečaj osim nekom skrivenom kupcu ili bivšem vlasniku Brkoviću”, smatra.

Istraživanje novčanih tokova koji su nekadašnjeg turističkog giganta Vektra Boka doveli do propasti, sklapanje ugovora sa zakupcima, popis imovine, ali prije svega plaćanje obveza prema radnicima, prioriteti su nove uprave koja je za Skupštinu pripremila i novi naziv tvrtke – Boka Resort.

Komentirajte prvi

New Report

Close