Uništenu opremu Luka Bar prodaje u staro željezo

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2024. u 08:14
Foto: Pixabay

Točna količina starog željeza utvrdit će se vaganjem na licu mjesta uz nazočnost predstavnika prodavatelja i odabranog kupca.

Luka Bar objavila je javni poziv u kojem u staro željezo prodaje oštećene željezne konstrukcije pretovarnih mostova, tornjeva za utovar žitarica i transportnih traka, koje su srušene u nevremenu početkom srpnja.

Šteta u Luci Bar tada je procijenjena na 35 milijuna eura. Sva tri pretovarna mosta koja su u Luci Bar bila od 1977. godine srušila su se zbog jakih udara vjetra. Mostovi su bili visoki preko 30 metara i teški više od 400 tona, pišu Vijesti.

Ponude za otkup uništene opreme mogu se dostaviti do 13. kolovoza. Početna cijena po toni željeza je 150 eura, a prema javnom pozivu može se kupiti samo ukupna količina oštećene opreme, odnosno neće biti parcijalne prodaje.

Točna količina starog željeza utvrdit će se vaganjem na licu mjesta uz nazočnost predstavnika prodavatelja i odabranog kupca.

U izvješću o šteti navedeno je da su srušena tri pretovarna mosta Ceretti e Tanfani pojedinačne nosivosti 12 tona, čije su konstrukcije potpuno degradirane i nemaju uporabnu vrijednost.

Komentirajte prvi

New Report

Close