U Pošti Crne Gore prekinut štrajk, plaće povećane

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2023. u 05:02
Foto: Shutterstock

Sindikat je s radnicima dogovorio povećanje radnih aktivnosti od sutra kako bi se što prije raščistio nagomilani posao zbog štrajka. 

Štrajkački odbor Pošte Crne Gore prihvatio je ponudu uprave o povećanju plaća i od sutra će prekinuti štrajk, rekao je za “Vijesti” predsjednik štrajkačkog odbora Jugoslav Marković.

Kazao je da je Uprava ponudila povećanje plaća kroz izmjene koeficijenata i obračunskih jedinica, pa će na ovaj način većini radnika biti povećane plaće za 100 do 130 eura, ovisno o radnom stažu.

“Na kraju krajeva, to smo i tražili. Također, dio dogovora je da se za vrijeme štrajka isplaćuju dnevnice, kao i da sudionici štrajka ne snose nikakve obveze. Ostavili smo i mogućnost da u ožujku iduće godine, nakon završetka financijskog izvješća za ovu godinu, ponovno razgovaramo o mogućnosti dodatnog povećanja plaća”, rekao je Marković.

Kazao je kako ih posebno veseli što su svojim kolegicama spremačicama i higijeničarkama značajno unaprijedili način obračuna plaća jer su sada nepravedno isključene.

“Njihova plaća po koeficijentima i obračunskoj vrijednosti bila je oko 300-350 eura, ali je isplaćena u iznosu minimalne plaće od 450 eura, manja ne može biti. No, kada im se računalo povećanje, računalo se na početni iznos od tristotinjak eura, ali opet bi dobili 450 eura, odnosno stvarna im plaća ne bi bila povećana.

Sada smo postigli dogovor da im se izračun promijeni, tako da će se povećanje obračunavati u iznos od 450 eura, odnosno s ostalim dodacima na plaću sada će imati plaću od 576 eura”, rekao je Marković.

Kazao je i da je sindikat s radnicima dogovorio povećanje radnih aktivnosti od sutra kako bi se što prije raščistio nagomilani posao zbog štrajka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close