Tolić: Koncesija za Aerodrome CG ne bi bila neočekivana

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2024. u 07:00
Tolić je među prvim koracima najavio povećanje broja letova za Crnu Goru iz europskih destinacija/G. Jelavić/PIXSELL

Novi izvršni direktor Aerodroma kaže da će se u svom radu na toj poziciji oslanjati na kadrove koje naša tvrtka ima, a među kojima, kako kaže, ima kvalitetnih ljudi.

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić kaže da ne bi bilo neočekivano da je Vlada Crne Gore odlučila tu državnu kompaniju dati u koncesiju.

U podcastu “S Barbarom” Dubrovačkog lista rekao je da je koncesija za Aerodrome Crne Gore jedna od opcija zbog vrlo visokih financijskih zahtjeva za ulaganja.

“Ne bi bila nimalo neočekivana odluka Vlade Crne Gore da ide u koncesiju”, rekao je Tolić i dodao da u tom slučaju računa na pomoć Tončija Peovića, bivšeg direktora nekoliko hrvatskih zračnih luka, a sada savjetnika Aerodroma Crne Gore.

Vlada Crne Gore bi, pisali smo ranije, ovoga ljeta trebala donijeti odluku o eventualnom davanju zračnih luka u koncesiju, kazali su u Ministarstvu prometa i pomorstva.

“Očekujemo da će procedura biti okončana tijekom ljetnih mjeseci, nakon čega će Vlada donijeti odluku hoće li nekoj od tvrtki dati koncesiju, hoće li se raspisati novi javni poziv ili će zračne luke krenuti u modernizaciju iz vlastitih sredstava i uz pomoć kredita – kazali nedavno su Pobjedi iz tog Vladinog resora. Tolić je među prvim koracima najavio povećanje broja letova za Crnu Goru iz europskih destinacija.

Novi izvršni direktor Aerodroma kaže da će se u svom radu na toj poziciji oslanjati na kadrove koje naša tvrtka ima, a među kojima, kako kaže, ima kvalitetnih ljudi. Ističe da se u svom radu voli oslanjati na tim i nada se da će u tome biti uspješan.

“Nemoguće je da među skoro 1.000 zaposlenih u Aerodromima Crne Gore nema kvalitetnih ljudi. Uvjeren sam da ih ima i treba im dati priliku”, zaključio je Tolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close