To Montenegro raspisao natječaj za novog izvršnog direktora

Autor: Poslovni dnevnik , 29. srpanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Natječaj je otvoren 15 dana od dana objave.

Crnogorski nacionalni avioprijevoznik To Montenegro raspisao je javni natječaj za izbor izvršnog direktora na mandat od četiri godine. Natječaj je otvoren 15 dana od dana objave.

“Pored općih uvjeta propisanih Zakonom o radu, kandidat mora imati najmanje VII stupanj stručne spreme, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima tražene stručne spreme i poznavati engleski jezik,” stoji u javnom pozivu, prenose Vijesti.

Prednost imaju kandidati s iskustvom u području zračnog prometa. Vlada je 11. srpnja razriješila Marka Anžura dužnosti izvršnog direktora te donijela odluku o imenovanju Vukadina Stojanovića vršiteljem dužnosti direktora.

Na istoj sjednici doneseno je i rješenje o razrješenju članova Upravnog odbora u sastavu Tihomir Dragaš, Mitar Šušić, Aleksandra Gardašević Slavuljica, Vukadin Stojanović i Danilo Popović, te je imenovan novi saziv Upravnog odbora u kojem je Stojanović zamijenio Đezepe Renga, dok su preostala četiri kandidata, koji su formalno razriješeni, ponovno imenovani.

Mark Anžur, predstavljen kao stručnjak iz Slovenije, imenovan je početkom svibnja prošle godine za izvršnog direktora, ali je ugovorom o radu propisano da može biti smijenjen, između ostalog, i jednostranom odlukom tvrtke, bez navođenja razloga. Smijenjen je zbog loših rezultata rada.

Kompanija je prošle godine trebala ostvariti još bolji rezultat da se nije dogodila, kako je kasnije utvrđeno, nezakonita dodjela linija od Podgorice do Istanbula turskom niskobudžetnom prijevozniku “Pegasus”, što je učinilo Ministarstvo kapitalnih investicija kada je ministar bio Ervin Ibrahimović. Prije toga ova je linija bila jedna od najprofitabilnijih za državnu aviokompaniju.

Komentirajte prvi

New Report

Close