Stručnjacima povjeren plan restrukturiranja Instituta Simo Milošević

Autor: Poslovni dnevnik , 18. srpanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Plan restrukturiranja trebao bi biti temelj za ulazak u vrlo ambiciozan projekt koji će dovesti do toga da Institut nakon tri godine njegove provedbe postane profitabilan.

Razvoj Instituta Simo Milošević od nacionalnog je značaja za Crnu Goru, a stručnjaci sa Sveučilišta Crne Gore (UCG) radit će na planu restrukturiranja te ustanove, rekao je premijer Milojko Spajić, pišu Vijesti.

On se, kako je priopćeno iz Vlade, sastao sa rektorom UCG Vladimirom Božovićem i dekanima Ekonomskog fakulteta Mijatom Jocovićem, Građevinskog fakulteta Marinom Rakočević i Medicinskog fakulteta Miodragom Radunovićem.

Vlada će UCG dostaviti projektni zadatak za izradu plana restrukturiranja Instituta, na osnovu kojeg bi njeni timovi, zajedno s timovima Sveučilišta i Instituta Igalo, u narednih četiri do pet mjeseci trebali izraditi taj dokument. Spajić je rekao da je, nakon rješavanja akutnih problema i izvlačenja Instituta iz blokade i stečaja, vrijeme da se napravi strateški pravac Igala.

Prema njegovim riječima, plan restrukturiranja trebao bi biti temelj za ulazak u vrlo ambiciozan projekt koji će dovesti do toga da Institut nakon tri godine njegove provedbe postane profitabilan.

“Moramo imati reprezentativan sustav sadržaja, kapacitete s četiri i pet zvjezdica i onim što imamo privući najzahtjevnije korisnike”, dodao je Spajić. Pojasnio je da će do tada država pronaći način da preko Fonda za zdravstvo poveća izdvajanja za svoje građane kojima su potrebne usluge Zavoda, ali i da privuče strane korisnike.

“Moguće je da ćemo u sklopu NATO programa imati rehabilitaciju građana iz Ukrajine u Igalu”, rekao je Spajić. Naveo je da su zaposlenici Zavoda, usprkos teškim uvjetima, ostali posvećeni svom poslu te da je potrebno očuvati i ojačati kadar jedinstvenog rehabilitacionog centra, posebno u cilju razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori tijekom cijele godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close