Srpski poduzetnik kupio atraktivno zemljište u Bečićima od Svetozara Marovića

Autor: Poslovni dnevnik , 04. srpanj 2024. u 07:00
Parcela je kupljena, po svoj prilici, za četiri milijuna eura, koliko je i upisana hipoteka banke na ime kreditnog duga tvrtke "Stublina"/Shutterstock

Milojević je proširio svoju turističku djelatnost na Crnu Goru, odnosno Budvu.

Biznismen iz Srbije Radovan Milojević, vlasnik tvrtke “Stublina”, kupio je parcelu od dvije i pol tisuće četvornih metara na Vičićevom šetalištu u blizini bivšeg hotela “Naftagas” od britanske offshore kompanije “Fifth avenue investments limited”, koja se povezuje s odbjeglim šefom budvanske kriminalne skupine Svetozarom Marovićem i njegovom bivšom savjetnicom Oliverom Ilinčić.

To potvrđuje i vlasnički list u koji su “Vijesti” imale uvid, a u kojem se od 26. lipnja kao vlasnik atraktivne parcele službeno vodi tvrtka “Stublina”.

Iznos hipoteke
Parcela je kupljena, po svoj prilici, za četiri milijuna eura, koliko je i upisana hipoteka banke na ime kreditnog duga tvrtke “Stublina”.

“Založno pravo – hipoteka i nalog na iznos od 4.000.000 sa rokom otplate od 120 mjeseci u korist NLB banke ASd Podgorica sa zabilježbom zabrane otuđenja i opterećenja nepokretnosti bez pisane saglasnosti založnog povjerioca”, navodi se.

Logičan potez

Milojevićeva tvrtka je izgradila luksuzni hotel “Katamare”, koji vodi tvrtka kćer “Stublina hotel group”, tik uz novokupljenu parcelu.

Tvrtku “Stublina”, kako piše u Centralnom registru, osnovala je istoimena tvrtka iz Stojnika kod Aranđelovca, a Milojević je izvršni direktor.

Tako tvrtka “Fifth avenue investments limited”, koju je kontrolirao bivši poslovni dvojac Marović – Ilinčić, a koja je godinama bila pod istragom Specijalnog državnog tužiteljstva, više nema imovinu u Bečićima.

Nedavno je zemljište kod Svetog Tome, stotinjak metara dalje od sada prodane parcele, prešlo u ruke britanske tvrtke “Luss investments LP”, beogradskog poduzetnika Zorana Mitrovića. To je omogućilo prodaju parcela u “Naftagasu”.

Milojević, poznati srpski biznismen iz Stojnika kod Araneđolovca, koji je prije 30 godina pokrenuo posao u Srbiji i stvorio tvrtku koja je lider u proizvodnji artikala u sektoru okova za aluminijsku stolariju, proširio je svoju turističku djelatnost na Crnu Goru, odnosno Budvu.

Naime, njegova je tvrtka prije nekoliko godina izgradila luksuzni hotel “Katamare”, koji vodi tvrtka kćer “Stublina hotel group”, tik uz novokupljenu parcelu na kojoj je planirana izgradnja hotelskih sadržaja.

Da Milojeviću turistički posao nije nepoznanica govori i činjenica da je kupio hotele koji su činili okosnicu turizma u Bukovičkoj banji i Aranđelovcu, “Staro zdanje” i “Šumadiju”.

Do prodaje parcele u Bečićima došlo je nakon što je “Fifth avenue investments” početkom godine nakon jedne decenije izmirila poreznu obavezu prema Općini Budva. Navodno je na ime poreza na nekretnine podmireno 250.000 eura, ali “Vijestima” iz Općine nikada nisu rekli jesu li kamate plaćene, te je li tvrtki povezanoj s Marovićem oprošten dio duga zbog zastare.

Nakon što je Općina od budvanskog katastra ekspresno zatražila brisanje hipoteka s dvije parcele u Bečićima, koje su oslobođene tereta, u centru Svetog Stefana izgrađena je jednokatnica od 700 četvornih metara, u kojoj je bio restoran “Golubinj”, također je deblokiran koji je također bio pod “šapom” lokalne uprave.

Ne poznaje Marovića
Nakon toga tvrtka je ostala bez imovine, a vlasnici atraktivnih parcela, na kojima je na pjeni od mora iscrtana višekatnica, postali su srpski biznismeni. Milojević je “Vijestima” rekao da ne poznaje Marovića i Ilinčića.

“Istina je da smo kupili zemljište na bečićkom šetalištu u blizini bivšeg hotela ‘Naftagas’, ali nije mi poznato da su Svetozar Marović i Olivera Ilinčić imali bilo kakvu vezu ili vlasništvo nad spomenutom tvrtkom, a nikada nisam upoznao navedene osobe niti smo radili kronologiju uknjižbe vlasništva parcele jer za to nije bilo potrebe”, rekao je Milojević.

Rekao je da je zemljište za navedeni iznos kupljeno uz potporu domaće poslovne banke, te da je ugovor transparentan i dostupan svim nadležnim institucijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close