Rekordna turistička sezona Aerodroma Crne Gore

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2024. u 06:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Aerodrom Podgorica je predviđen za 600 putnika na sat, a mi imamo 1,3 tisuće.

Trenutačna turistička sezona je rekordna, s 1,5 milijuna opsluženih putnika, izjavio je izvršni direktor Zračne luke Crne Gore (ACG) Roko Tolić.

“Ovo je zahtjevna, ali dosta uspješna sezona. Do 21. srpnja opslužili smo gotovo 1,5 milijuna putnika, što je dvoznamenkasto povećanje u odnosu na prošlu godinu i rekordnu 2019. godinu”, rekao je Tolić na konferenciji za novinare, prenosi Mina-business.

Naveo je da je porast prisutan u obje zračne luke. “Jedna od osnovnih zadaća bila je povećanje dostupnosti zraka. Svaka zrakoplovna sezona planirana je godinu dana unaprijed. I ovu sezonu pripremili su moji prethodnici. No, cijela momčad se bavi načinima kako biti što atraktivniji i kako bi sljedeća sezona bila još radnija”, rekao je Tolić.

Kazao je da su imali sastanak s Ryanairom koji za njih otvara novo poglavlje. “Kada sam preuzeo dužnost, situacija je bila sljedeća – otkazali su sve zimske letove, jedini je bio let za London. Mi to želimo vratiti, kroz razgovor smo ušli u šansu i mogućnost da zaustavimo taj trend i da napravimo snažan iskorak za razdoblje koje dolazi”, rekao je Tolić.

Govoreći o radnicima, rekao je da postoji određeni status quo. “Pozdravljam korektnost sindikata koji nas je upoznao sa situacijom. Razumijevanje postoji, stavovi su približni. Kolektivni ugovor će uskoro biti potpisan, što će radnike dodatno motivirati za rad”, precizirao je Tolić.

Naveo je da im nedostaje kapaciteta. “Aerodrom Podgorica je predviđen za 600 putnika na sat, a mi imamo 1,3 tisuće. To je iznad mogućnosti i uspijeva zahvaljujući predanom radu radnika”, rekao je Tolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close