Rast broja crnogorskih tvrtki koje su isplatile dividendu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2024. u 07:24
Foto: Pixabay

Jugopetrol, Crnogorski Telekom i CGES nastavili su isplatu dividende dvije godine zaredom, odnosno za prošlu i 2022. godinu.

Prošlogodišnju dividendu podijelilo je šest kompanija, dok su za 2022. to učinile četiri, pokazuju podaci Montenegroberze.

Emitenti koji su ove godine na skupštinama akcionara odlučili da isplate dividendu za prošlu godinu su Jugopetrol, Crnogorski Telekom, Luka Kotor, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Poslovno-logistički centar (PLC) Morača i Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja.

“Riječ je o tvrtkama koje posluju s dobiti i koje dio ostvarene dobiti isplaćuju svojim dioničarima”, navodi se u priopćenju.

Jugopetrol, Crnogorski Telekom i CGES nastavili su isplatu dividende dvije godine zaredom, odnosno za prošlu i 2022. godinu.

“Pet kotiranih društava – EPCG, Napredak, hoteli Sveti Stefan, Hipotekarna banka i Zetatrans nije donijelo odluku o isplati dividende za prošlu godinu, iako su ostvarile dobit, jer su odlučili da će ostvarenu dobit preusmjeriti u neraspoređenu dobit ili u rezerve tvrtke”, navodi se u priopćenju.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini dioničara Centrojadrana Bar nije usvojen prijedlog odluke o isplati dividende dioničarima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close