Popović investira 100 milijuna eura u hotelski kompleks u Baošićima

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Riječ je o objektu s pet zvjezdica koji će se sastojati od jednako toliko segmenata.

Tvrtka Carine podgoričkog poduzetnika Čedomira Popovića planira u Baošićima u Boki kotorskoj graditi novi hotelski kompleks.

Riječ je o objektu s pet zvjezdica koji će se sastojati od pet segmenata, a čija je vrijednost, kako su ranije naveli iz tvrtke, oko 100 milijuna eura. Prema najavama, hotel bi prve goste mogao primiti 2027. godine.

Pet segmenata
Površina lokacije na kojoj se gradi hotel je oko 28.000 četvornih metara, dok je maksimalna bruto građevinska površina objekata blizu 54.000 m2, prenosi eKapija.

Kako je već rečeno, hotel u Baošićima sastojat će se od pet segmenata koji se kaskadno spuštaju i prilagođavaju konfiguraciji terena, a sve će međusobno biti povezane toplom vezom u suterenu ili prizemlju. Najveća dopuštena katnost građevina je podzemni dio, prizemlje i šest katova.

Objekt je projektiran na način da svi segmenti djeluju kao jedna cjelina ovog kompleksa, dok je između njih formiran zeleni park, čime se povećava kvaliteta tog prostora.

Smještajni kapaciteti su projektirani u gornjim etažama. Imat će ukupno 632 smještajne jedinice – sobe i apartmana, sa 710 kreveta. Također, u sklopu hotela osmišljeni su dodatni sadržaji poput soba za sastanke, teretana, spa i wellness zona…

Vanjski prostori su popločani i zeleni, a na jugu se nalazi otvoreni bazen s uređenim plažama koje svojim oblikom podsjećaju na Boku kotorsku. Kako je pojašnjeno, na južnom dijelu lokacije nalaze se ugostiteljski objekti s velikom restoranskom terasom koji su na raspolaganju ne samo gostima hotela, već i drugim posjetiteljima, turistima i lokalnom stanovništvu.

Svi sadržaji bit će dostupni osobama sa smanjenom pokretljivošću. Kao glavni kolnički pristup koristit će se novoprojektirana sporedna cesta koja je planirana prema UT uvjetima.

Predviđen je privremeni prometni spoj s glavne magistrale. Ovaj ulaz bi doprinio izgledu prilaza objektu, više kao pješačke zone koja otvara vrata hotela i stvara bolji pogled s ulice.

Investitor je Agenciji za zaštitu okoliša podnio zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata o ocjeni utjecaja na okoliš. Dokument je otvoren za javni uvid do 22. srpnja.

Ranije je direktor tvrtke rekao da u Baošićima planiraju izgraditi hotel kapaciteta između 700 i 800 soba, čija je vrijednost 100 milijuna eura. Kako je u travnju izjavio za Radio-televiziju Herceg Novi, pripremni radovi su u tijeku, a plan je da prve goste ovaj hotel primi za tri godine, točnije 2027. godine.

On je tada rekao da Carina priprema i veliku investiciju u Đenovićima – resortu koji će također imati pet zvjezdica i prostirat će se na površini od oko 70.000 m2.

Postupno širenje poslovanja
Tvrtka Carine iz Podgorice, osnovana je 24. travnja 1991. godine. Osnovne djelatnosti su ugostiteljstvo, turizam, građevinarstvo i poljoprivreda.

Od svog osnutka tvrtka se bavi trgovinom. Počevši od supermarketa u Maslinama, vođena korektnim principima poslovanja (prvenstveno točnost i redovnost podmirivanja obaveza), Carine se do 2008. godine proširio na pet maloprodajnih objekata u Podgorici na ekskluzivnim lokacijama.

Carine su 2002. godine postale većinski vlasnik AD Južni Jadran, u sklopu kojeg posluje hotel Delfin u Bijeloj. Otad kreće i zamah u turističkoj diviziji kompanije. Godine 2004. hotel Delfin je renoviran i svečano otvoren.

U posljednjih deset godina izgradili su ukupno četiri hotela u regiji Herceg Novi: CH Delfin, CH Park, CH Kumbor i CH Centar – svi sa četiri zvjezdice. Ova sezona počela je vrlo dobro pa je već u predsezoni bilježio ozbiljne dolaske gostiju s njemačkog i francuskog tržišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close