Pogoni Željezare poslovat će u sklopu kompanije 8B Capital

Autor: Poslovni dnevnik , 29. srpanj 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta Željezare Nikšić su potpisali predsjednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović i ovlašteni predstavnik švicarske kompanije Igor Shamis.

Proizvodni pogoni nikšićke Željezare, kćerke Elektroprivrede (EPCG), u narednih 50 godina poslovat će u okviru švicarske kompanije 8B Capital iz Lugana, za mjesečni zakup od 31 tisuću eura bez PDV-a.

Ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta Željezare Nikšić su potpisali predsjednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović i ovlašteni predstavnik švicarske kompanije Igor Shamis. “U preambuli ugovora je navedeno da on stupa na snagu danom ovjere kod nadležnog javnog bilježnika, u roku od 30 dana od dana donošenja odluke Notarske komore Crne Gore”, rečeno je iz EPCG, prenose Vijesti.

Đukanović je podsjetio da EPCG kao državna kompanija nije bila u mogućnosti pokrenuti proizvodnju čelika, što je mišljenje i Agencije za zaštitu konkurencije, te da je zbog toga raspisan međunarodni javni poziv, kako bi se osiguralo kvalitetnog partnera koji bi pokrenuo osnovnu proizvodnju.

“Ovo što imamo na papiru je više nego dobro, ali moramo prijeći s papira na djela. I zato koristim priliku da pozovem sve sudionike u procesu obnove proizvodnje čelika da daju svoj doprinos.

Moramo biti maksimalno posvećeni i vrijedno raditi, jer je pred nama zaista težak period ispunjen brojnim izazovima, ali se nadam da ćemo uspjeti da uradimo nešto dobro za grad Nikšić i za Crnu Goru”, rekao je Đukanović. Shamis je zahvalio menadžmentu EPCG i Željezare na razumijevanju i podršci.

“Želim se zahvaliti svima na podršci i pomoći, posebno Đukanoviću. Iza nas je jako teških osam mjeseci i želim istaknuti veliku zahvalnost, podršku i profesionalizam s kojim sam se prvi put u životu susrela. Veliku zahvalnost dugujem i ministru energetike Saši Mujoviću s kojim sam se prvi put susreo”, rekao je Shamis

Komentirajte prvi

New Report

Close