Pet tvrtki i tri konzorcija želi graditi drugu dionicu autoceste

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2024. u 05:11
Foto: SHUTTERSTOCK

Na natječaj su se mogli prijaviti svi međunarodni sudionici, u skladu s važećim pravilima i politikama nabave EBRD-a.

Pet tvrtki i tri konzorcija spremno je graditi drugu dionicu autoceste, najavio je ministar prometa i pomorstva Filip Radulović.

“Raduje me veliki interes tvrtki koje su se prijavile na pretkvalifikacijski javni poziv za drugu dionicu autoceste od Mateševa do Andrijevice. Pet tvrtki i tri konzorcija spremno je graditi drugu dionicu autoceste, “, napisao je Radulović na X mreži

Naveo je kako se u rujnu očekuje raspisivanje glavnog natječaja za izbor izvođača radova.

Kako je objavio Monteput na Instagramu, završen je pretkvalifikacijski javni poziv za izradu glavnog projekta i izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo-Andrijevica.

“Veliki interes tvrtki iskazan u prethodnom razdoblju rezultirao je s 8 prijava na pretkvalifikacijski natječaj – interes za sudjelovanje iskazalo je pet tvrtki i tri konzorcija – naveli su.

Na natječaj su se mogli prijaviti svi međunarodni sudionici, u skladu s važećim pravilima i politikama nabave EBRD-a.

“Slijedi evaluacija prijava prema kriterijima EBRD-a koji se odnose na pravne i financijske sposobnosti, dokazano iskustvo na sličnim projektima, usklađenost s međunarodno priznatim standardima zaštite okoliša, socijalnim, zdravstvenim i sigurnosnim normama – poručuju iz Monteputa.

Od otvaranja prve dionice autoputa Bar Boljare, Smokovac-Mateševo, ostvaren je prihod od 17,24 milijuna eura, saopćeno je Portalu RTCG iz Monteputa.

Ova dionica autoceste puštena je u promet 13. srpnja 2022. godine.

Naveli su i da se povećao broj građana koji su na svoja vozila ugradili tag uređaje, a ove godine prodano je 3.774 tag uređaja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close