Luka Bar zbog nevremena pretrpjela štetu od 35 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. srpanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Iz Vlade su naveli da Luka Bar vlastitim resursima ne može riješiti nastalu situaciju, već da joj je neophodna financijska pomoć.

U Luci Bar je tokom posljednjeg nevremena, prema preliminarnim informacijama, nastala šteta od 35 milijuna eura, priopćeno je iz Vlade Crne Gore nakon prošlotjedne sjednice, piše RTCG.

Iz Vlade su naveli da Luka Bar vlastitim resursima ne može riješiti nastalu situaciju, već da joj je neophodna financijska pomoć.

Ministarstvo prometa i pomorstva zaduženo je da u suradnji s Ministarstvom financija i Lukom Bar hitno sagleda sve moguće modalitete kojima se može osigurati financijska podrška namijenjena hitnoj sanaciji uništene lučke suprastrukture, navodi se u priopćenju.

Tom prilikom su se zbog jake bure srušila sva tri pretovarna mosta Luke Bar. Mostovi koji su se srušili zbog jakih udara vjetra bili su visoki više od 30 metara i teški oko 400 tona.

Srušeni mostovi izgrađeni su prije pola stoljeća. Osnovno državno tužiteljstvo u Baru istražuje uzrok pada tri dizalice u Luci Bar, kada je lakše povrijeđeno više radnika, a pričinjena je velika materijalna šteta, rekao je za Radio Slobodna Europa šef tužilaštva Radovan Đurišić.

“Izvršili smo uviđaj. Namjera je da se utvrdi da li je pad i havarija u Luci Bar posljedica više sile ili ima elemenata kaznenog djela, odnosno propusta ljudskog faktora”, rekao je Đurišić.

Podsjetimo, središnji i južni dio Crne Gore pogodilo je 2. srpnja jako nevrijeme. Poginule su dvije osobe – radnik na kranu na gradilištu u Čanju i, od posljedica udara groma, radnik na izgradnji golf terena na poluotoku Luštica.

Komentirajte prvi

New Report

Close