Krenuli letovi Baku-Tivat, očekuje se i investicijski efekt

Autor: Poslovni dnevnik , 10. lipanj 2024. u 22:00
Air Montenegro je ovih dana dočekao prve putnike iz Bakua i time službeno otvorio novu liniju Tivat - Baku/Shutterstock

Izravna zračna linija Baku-Tivat značajno će doprinijeti povećanju broja turista i potaknuti dodatna ulaganja s tržišta Azerbajdžana u Crnu Goru.

Izravna zračna linija Baku-Tivat značajno će doprinijeti povećanju broja turista i potaknuti dodatna ulaganja s tržišta Azerbajdžana u Crnu Goru, izjavila je glasnogovornica nacionalnog zračnog prijevoznika Air Montenegro Maja Bjelić.

“U avioprijevozniku vjerujemo da će otvaranje ove linije višestruko pozitivno utjecati, kako na turističko tako i na gospodarsko povezivanje dviju zemalja”, rekla je Bjelić povodom uspostave izravne aviolinije Baku – Tivat, piše RTCG.

Air Montenegro je ovih dana dočekao prve putnike iz Bakua i time službeno otvorio novu liniju Tivat – Baku, koja će se realizirati dva puta tjedno – ponedjeljkom i petkom. Predstavnica NTO Dragana Đurić kazala je da je Crna Gora izuzetno popularna turistička destinacija, ali i atraktivno poslovno tržište za Azerbejdžan, te da za nju postoji sve veći interes.

Ona je rekla da je, prema podacima Monstata, prošle godine zabilježen porast dolazaka turista iz Azerbejdžana za 84,25 posto u odnosu na 2022. godinu, dok je u odnosu na 2019. godinu zabilježen skok od 108 posto. Đurić je dodala da je prošle godine broj noćenja veći za 132,73 posto u odnosu na 2022. godinu.

“Ovi podaci potvrđuju da je interes vrlo velik i da je tržište Azerbajdžana uvelike otkrilo našu destinaciju”, rekla je Đurić. Ona je rekla da je veoma pohvalno što je Air Montenegro djelovao proaktivno i otvorio redovnu liniju Baku-Tivat, čime je doprinio pozitivnom trendu.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević kazala je da postoji potencijal da Tivat bude destinacija u kojoj se može živjeti 365 dana u godini, ali i da su zračne veze prepreka u tom razvoju.

Komentirajte prvi

New Report

Close