Institut očekuje plan restrukturiranja do kraja godine

Autor: Poslovni dnevnik , 30. rujan 2024. u 07:00
Foto: Pixabay

Zaposlenici Instituta ove su godine radili osam mjeseci i zaradili 300.000 više nego lani, ali su opet napravili gubitak i još im je “preko glave” duga prema vjerovnicima od 24,9 milijuna eura.

Institut “Simo Milošević”, zahvaljujući Vladi i manjinskom dioničaru, izlazi iz krize i udaljava se od mogućnosti stečaja, najavio je izvršni direktor Zoran Kovačević i dodao da bi plan restrukturiranja trebao biti gotov do kraja tekuće godine.

Zaposlenici Instituta ove su godine radili osam mjeseci i zaradili 300.000 više nego lani, ali su opet napravili gubitak i još im je “preko glave” duga prema vjerovnicima od 24,9 milijuna eura, piše Novski portal.

Više od polovice tog iznosa, 16 milijuna eura, duguje se državi, općini i njihovim tvrtkama. Tu je i dug prema manjinskom dioničaru Žarku Rakčeviću od pet milijuna koje je osigurao za deblokadu računa Zavoda. Zavod dobavljačima duguje oko tri milijuna kuna.

“U odnosu na procijenjenu vrijednost imovine Zavoda od 120 milijuna eura, ovakva razina prezaduženosti, uz dobar proizvod kakav je Zavod, u ekonomskom smislu ne predstavlja prijetnju opstanku. Samo treba pronaći pravo rješenje”, smatra Kovačević.

Komentirajte prvi

New Report

Close