EU i EBRD financijski pomažu crnogorski sektor energetike

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2024. u 07:00
Foto: Unsplash

EBRD će također promicati veću učinkovitost i dobro upravljanje u poduzećima u državnom vlasništvu.

Predstavnici EU i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su, u sklopu Reformskog instrumenta, sporazum vrijedan 2,5 milijuna eura za pomoć Crnoj Gori u energetskoj sigurnosti, investicijskoj klimi i upravljanju državnim tvrtkama, piše RTCG.

Kako je najavljeno, EBRD će podržati unapređenje regulatornog okvira koji promiče obnovljivu energiju i integraciju Crne Gore u europsko i regionalno tržište električne energije. Ovo je ključno za zelenu tranziciju i integraciju Crne Gore u EU.

EBRD će također promicati veću učinkovitost i dobro upravljanje u poduzećima u državnom vlasništvu. Veleposlanica EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa još jednom je potvrdila snažnu podršku pristupanju Crne Gore EU, te čvrstu opredijeljenost EU da pomogne Crnoj Gori u provedbi preostalih reformi.

“Reforme su ključne za otključavanje potencijala Crne Gore za rast, za koji su energetska sigurnost i zelena tranzicija iznimno važni. Nadamo se da ćemo reformama iz Plana rasta dati snažan zamah crnogorskoj ekonomiji”, kazala je Popa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close