Crnogorske autoceste od 2022. uprihodile 17,2 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Elektronska naplata cestarine je jednostavniji, brži, povoljniji način plaćanja cestarine, jer se cestarina plaća bez zaustavljanja, a za svaki prolazak ostvaruje se popust od 10 posto.

Od puštanja u promet prve dionice crnogorske autoceste Bar – Boljare ostvaren je prihod od 17,24 milijuna eura, priopćeno je iz Monteputa. Ova dionica autoceste puštena je u promet prije nepune dvije godine, 13. srpnja 2022. godine.

U razgovoru za Portal RTCG iz Monteputa su kazali i da se povećao broj građana koji su postavili tag uređaje na svoja vozila, te da je ove godine prodato 3,77 tisuća tag uređaja.

Tag uređaj podrazumijeva naplatu cestarine bez zaustavljanja, a osim u Crnoj Gori može se koristiti i u Srbiji registracijom na platformu Cestarina za sve.

Iz Monteputa su za Portal RTCG rekli da je srednjoročni cilj kompanije da se u roku od godinu dana polovica naplate cestarine obavlja elektronskim putem. Time bi se, kažu, smanjile gužve i rasteretio promet.

“Elektronska naplata cestarine je jednostavniji, brži, povoljniji način plaćanja cestarine, jer se cestarina plaća bez zaustavljanja, a za svaki prolazak ostvaruje se popust od 10 posto. Također, korisnici ENP-a mogu koristiti uređaj za plaćanje putarine u Srbiji. Moraju se registrirati putem web stranice Toll For All”, pojašnjavaju iz tvrtke.

Važno je da znaju da se, kako se dodaje, prilikom registracije tag uređaj povezuje s platnom karticom i na taj način se plaća cestarina u Srbiji. Sredstva se skidaju s kartice, a ne s korisničkog računa koji korisnici imaju u Monteputu.

Poručuju kako je bitno da korisnici znaju pravilno postaviti i koristiti uređaj kako ne bi došlo do smetnji u funkcioniranju samog uređaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close