Crna Gora mijenja model oporezivanja igara na sreću

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2024. u 07:27
Foto: Pixabay

Detaljnom razradom predloženog zakonskog rješenja propisano je da se porez na dohodak od internetskih i videoigara oporezuje po stopi od 15 posto po godišnjoj prijavi.

Nacrtom izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak, navode iz Ministarstva financija, predviđeno je proširenje poreznog opsega s dva nova izvora prihoda.

Kako su pojasnili, riječ je o poboljšanju zakonskih rješenja koja su u praksi izazivala dvojbe kod poreznih obveznika koji su ta zakonska rješenja primjenjivali, a koja će u konačnici utjecati na poboljšanje poslovnog okruženja. Važno je povećati granicu za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti, prenosi portal RTCG.

“U smislu proširenja poreznog obuhvata, predlaže se uvođenje dva nova izvora dohotka, i to za dohodak ostvaren putem interneta i videoigara te od igara na sreću.

Detaljnom razradom predloženog zakonskog rješenja propisano je da se porez na dohodak od internetskih i videoigara oporezuje po stopi od 15 posto po godišnjoj prijavi, te da se dohodak od igara na sreću oporezuje po stopi od 15 posto pri svakoj isplati dobitaka.

Prihodi od igara na sreću pripadat će proračunu Crne Gore u iznosu od 100 posto ukupnih prihoda ostvarenih po tom osnovu”, navodi se u provedenoj analizi procjene učinaka propisa.

Komentirajte prvi

New Report

Close