Četiri milijuna eura pomoći za 16.000 poljoprivrednika

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2022. u 08:00
Novac stiže za nekoliko dana/SHUTTERSTOCK

Ova pomoć je dio vladinog paketa mjera potpore privredi i građanima u vrijednosti između 20 i 50 milijuna eura.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore prema vladinoj odluci isplatit će vaučere u iznosu od 200 eura, na koja imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Kako je Vijestima neslužbeno priopćeno iz ministarstva, oni su uputili prema bankama neophodne zahtjeve u cilju prijenosa dodjele vaučera, pa bi novac poljoprivrednicima trebao biti isplaćen u kratkom roku od najviše nekoliko dana. Prema računici ministarstva, pomoć će dobiti više od 16.000 poljoprivrednika, što će stajati četiri milijuna eura.

Ova pomoć je dio vladinog paketa mjera potpore privredi i građanima u vrijednosti između 20 i 50 milijuna eura, koji je osmišljen zbog ekonomske krize izazvane ratnim dešavanjima u Ukrajini.

Iz Ministarstva je priopćeno kako će navedeni iznos građanima biti isplaćen preko jedinstvenog matičnog broja u Prvoj banci za općine Andrijevicu, Plav, Gusinje, Plužine, Petnjicu, Šavnik i Tuzi. U svim ostalim općinama, isplata građanima će se obavljati preko Crnogorske komercijalne banke (CKB). Tvrtkama će sredstva biti uplaćena preko žiro računa, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo poljoprivrede u tu će svrhu bankama dostaviti obavezan set podataka registriranih poljoprivrednih proizvođača, u što spadaju ime i prezime, JMBG, mjesto prebivališta-općina, potrebnih da bi se obavila uplata i realizacija navedene podrške korisnicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close