Brodska linija Budva – Dubrovnik od 29. lipnja u prometu

Autor: Poslovni dnevnik , 28. svibanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Brodska linija će značajno rasteretiti granični prijelaz između Herceg Novog i Dubrovnika i doprinijeti daljnjem razvoju turizma u Budvi.

Brodska linija između Budve i Dubrovnika trebala bi krenuti 29. lipnja, najavio je ministar prometa i pomorstva Filip Radulović.

“Zato je bilo značajno što smo prije nekoliko dana vratili Luku Budva građanima tog grada. Brodska linija kreće 29. lipnja, a promet će se ostvarivati dva puta dnevno, dva puta iz Budve i dva puta iz Dubrovnika”, pojasnio je Radulović, prenosi agencija Mina-business.

Dodao je da će ova brodska linija, kojom će prometovati katamaran Antonija kapaciteta 242 putnika, značajno rasteretiti granični prijelaz između Herceg Novog i Dubrovnika i doprinijeti daljnjem razvoju turizma u Budvi.

Izvršni direktor tvrtke Kompas Bojan Aljinović rekao je kako Kompasu posao katamaranskog prijevoza međunarodnih putnika nije novost jer se njime bave već 40 godina povezujući Istru s Venecijom.

“Granica, kao i povezivanje Dubrovnika s Crnom Gorom jednodnevnim izletima, zaista je problem”, rekao je Aljinović i dodao kako su svi jako zainteresirani da ova priča uspije na komercijalnoj osnovi. Linija je predviđena da prometuje dva puta dnevno između Dubrovnika i Budve, s jutarnjim polaskom iz Dubrovnika, kratkim zadržavanjem u Budvi od oko 30 do 45 minuta i povratkom u Dubrovnik.

Tako će biti i poslijepodne. Kada je riječ o cijeni prijevoza, Aljinović je objasnio da su napravili grubu računicu i da se nadaju da će karta u jednom smjeru koštati 55 eura, a povratna 69 eura po danu.

Plan je da se prijevoz odvija do kraja rujna. Premijer Milojko Spajić rekao je da je ovo važna vijest za turističku ponudu Crne Gore i Dubrovnika. “Gosti nam dolaze iz Dubrovnika. Od Ćilipa prema našoj granici vrlo je intenzivan promet”, kazao je Spajić.

Komentirajte prvi

New Report

Close