Britanska potražnja za letovima za Tivat skočila 74 posto

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2024. u 06:59
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Osim Tivta, u članku se ističe i popularnost obližnjih obalnih gradova Perasta i Kotora.

Britanski The Independent objavio je da je prema podacima platforme Kayak britanska potražnja za letovima za Crnu Goru, točnije za Tivat, porasla za 74 posto, dok je potražnja za Hrvatskom smanjena, priopćeno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG), prenosi Mina-business.

“Smješten u Bokokotorskom zaljevu s pogledom na Jadransko more, turistička atrakcija Tivta je njegova obala gdje se nalazi ugodno šetalište s hotelima, barovima, kafićima i restoranima. Blještava marina ispunjena superjahtama i okružena ekskluzivnim trgovinama dovela je do usporedbi s Monacom na Francuskoj rivijeri – ali turistima neće trebati budžet milijardera da bi uživali u njoj”, stoji u članku pod naslovom “Britanci traže ovaj slikoviti gradić u Crnoj Gori kao alternativa Hrvatskoj”.Nezavisni.

“Istraživanje koje je proveo Kayak otkrilo je da su cijene letova za Tivat ove godine pale 9 posto na prosječnu cijenu od 245 funti – što sugerira da bi grad mogao biti idealna destinacija za ljetni odmor 2024. godine. EasyJet i Jet2 lete direktno za Tivat iz Velike Britanije”, navodi se u članku.

Osim Tivta, u članku se ističe i popularnost obližnjih obalnih gradova Perasta i Kotora.

S obzirom na to da web stranicu The Independenta ima do 21 milijun mjesečnih posjetitelja, očekuje se da će epizode o Crnoj Gori doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije, priopćeno je iz NTO-a.

Tekst The Independenta prenijeli su i drugi svjetski mediji, što, kako navode, dodatno potvrđuje sve veći interes za Crnu Goru.

Komentirajte prvi

New Report

Close