Bigova Bay: Investicija u infrastrukturu 6,2 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. studeni 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Vrijednost projekta je 6,2 milijuna eura, a rok za završetak radova je 13 mjeseci.

Ugovor za gradnju primarne infrastrukture – vodovoda, struje i optike za projekt Bigova bay potpisan je u petak u Kotoru. Vrijednost projekta je 6,2 milijuna eura, a rok za završetak radova je 13 mjeseci, izvijestio je portal me.eKapija com.

“Ovom se infrastrukturnom mrežom stvara mogućnost da se konačno prostor Donjeg Grblja snabdije vodom iz Regionalnog vodovoda. Opština Kotor će sa svojim gradskim vodovodom paralelno raditi na priključenju svih sela na vodovodnu mrežu”, izjavio je Vladimir Jokić, predsjednik općine Kotor.

Predstavnik vlasnika projekta Bigova Bay, Walid Al Najjab, zahvalio se svima koji su uložili velike napore da bi ovaj projekt zaživio.

“Iz izlaganja predsjednika općine Jokića zaključio sam da su birokratski problemi iza nas, što stvara preduvjet za razvoj infrastrukture na poluotoku, ne samo za projekt Bigova Bay, već i šire zajednice koja će imati koristi od toga, kao i eventualnih budućih turističkih projekata na tom području”, rekao je Walid Al Najjab.

Bojana Ječmenica iz BBI Development istakla je da je to rezultat dugogodišnjeg rada investitora i općinskih i državnih organa jer su se dugo rješavali administrativni i birokratski problemi.

“Ugovor za završetak ovih radova je 13 mjeseci i očekujem dobru suradnju s lokalnom upravom i ne mislim da ćemo imati nekih većih problema jer ova infrastruktura ne prolazi kroz private parcele”, istaknula je B. Ječmenica.

Predsjednica Skupštine općine Kotor, Maja Mršulja naglasila je kako je potpisivanje ugovora posebno važno i za građane Donjeg Grblja koji će prvi put dobiti urednu vodoopskrbu.

“Građani općine Kotor s ovog područja nikada nisu imali gradski vodovod i na ovaj način Donje Grblje koje je jedan od dragulja Kotora napokon će dobiti značaj”, izjavila je M. Mršulja.

Komentirajte prvi

New Report

Close