Abazović: Samo dvije realne opcije za Institut Igalo

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2023. u 07:03
Foto: Pixabay

Rješenje je ili da država bude 100% vlasnik ili da se dovede ozbiljna tvrtka

Rješenje za Institut Igalo je ili da država kupi 40-ak posto i bude 100-postotni vlasnik ili da prodamo naše vlasništvo i pokušamo uvesti ozbiljnu, kredibilnu tvrtku koja bi imala zadatak zaštititi zdravstveni turizam i podići usluge na najmanje četiri zvjezdice, rekao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Faktor vremena

Također je rekao da obje opcije zahtijevaju vrijeme.

“Nadam se da 44. Vlada nema ovih problema koje smo mi imali i trošili vrijeme na nepotrebne stvari i političke kalkulacije – dodao je. Vlada Crne Gore pomoći će Institut Igalo avansom od 600.000 eura, odlučeno je na nedavnoj sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović rekao je da je situacija u Institutu teška, ističući da očekuje da će se za to pronaći trajno rješenje.

“Ovo je samo jedna državna pomoć u iznosu od 600.000 eura koja bi im trebala pomoći da prebrode trenutnu akutnu situaciju. Nakon ovoga treba donijeti odluke koje su neminovne i Zavod učiniti samoodrživim, kako ne bi bilo potrebe za daljnjim intervencijama – rekao je Abazović. Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić pozvao je na odgovoran odnos članova Upravnog odbora i rukovodstva Instituta Igalo i pravovremenu reakciju “kako se ne bi umanjili maksimalni napori Vlade”. “Netko mora shvatiti ovu zabrinutost. Našu učestalu pomoć kroz akontacije potrebno je pravilno iskoristiti i donijeti ključne odluke za očuvanje Instituta Igalo. Mislim da u ovom trenutku Upravni odbor i menadžment moraju doprinijeti situaciji, jer mi pomažemo, jer kao država nećemo dopustiti da se ugasi crnogorski brend, ali i subjekti u Zavodu moraju dati svoj doprinos i djelovati. odgovorno i ozbiljno prema tome – kazao je Šćekić.

Novi natječaj

Nedavno je propao i peti pokušaj prodaje instituta. Češko-crnogorski konzorcij Philibert i Villa Oliva obavijestio je tendersku komisiju da trenutno ne može nastaviti pregovore o privatizaciji Instituta “Simo Milošević”.

Stoga će natječajna komisija Vlade uskoro konstatirati da su Česi odustali od privatizacije, potvrđeno je za podgorički list iz Vlade i konzorcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close