Abazović: Aerodromi CG posluju dobro

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Kada je riječ o daljnjim planovima vezanim uz zračne luke, rekao je da “treba rezati” i donositi odluke.

Aerodromi Crne Gore trenutno imaju gotovo 15 milijuna eura na računu, a broj putnika blizu je rekordne 2019. godine, rekao je premijer Dritan Abazović i dodao da je ta kompanija održiva.

Kazao je da tivatska zračna luka ima slabiji rezultat zbog okolnosti koje nisu izravno vezane uz Crnu Goru, napomenuvši kako očekuje da će se do kraja godine utvrditi da je Crna Gora imala rekordnu turističku sezonu te da su putnici opsluženi u obje zračne luke bili zadovoljni.

“Imali smo priliku razgovarati s turistima. Čini mi se da nose dobre dojmove i da nema nikakvih vanrednih situacija, niti u zračnim lukama, niti općenito u bilo kojem segmentu koji se odnosi na turističku privredu”, rekao je Abazović prilikom posjete zračnim lukama, povodom obilježavanja njihova Dana. Kada je riječ o daljnjim planovima vezanim uz zračne luke, rekao je da “treba rezati” i donositi odluke.

“Mislim da sadašnje poslovanje govori da bi državna zračna luka mogla ostati u Podgorici i da bi se mogla razvijati na način na koji treba.

“Do donošenja konačne odluke, mislim da ostaje na menadžmentu da provede sve poslove oko dodatnog opremanja, rekonstrukcije, stvaranja uvjeta za bolju uslugu i rješavanje naslijeđenih problema”, dodao je Abazović. Rekao je da trenutno sve funkcionira kako treba.

“Svaku vrstu gužve, u smislu povećanog broja putnika, treba posmatrati kao nešto pozitivno, jer se sve veći broj građana drugih zemalja odlučuje za odmor u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

Komentirajte prvi

New Report

Close